MUĞLA / BODRUM - Gündoğan Nafiz Ilıcak İlkokulu

Ara

Etkinliğin 4. gününde: ✒️ Osman Hamdi Bey Evi ziyareti ✒️ Lagina Antik Kenti ziyareti ✒️ Belen Kahvesi ziyareti ✒️ Pınarbaşı 850 yıllık Çınar Ağacı ziyareti ✒️Stratonikeia Antik Kenti Ziyareti çalışmaları yapılmıştır.

Ara

Etkinliğin 3. gününde: ✒️ Koordinatör okul Nafiz Ilıcak İlkokulu ziyareti ✒️ Sınıf ziyaretleri ✒️ Proje bahçesinde tohum ekimi ✒️ Gündoğan Sahili ziyareti çalışmaları yapılmıştır.

Ara

Etkinliğin 2. gününde: ✒️ Bodrum kaymakamımız Sayın Bilgehan BAYAR'ı makamında ziyaret ✒️ Umurca Parkı Oryantiring Etkinliği ✒️ Bodrum Kalesi ziyareti ✒️ Antik Tiyatro ziyareti ✒️Yenilenebilir Enerji Sunumu ✒️ Kahoot Yarışması ✒️ Sınıf ziyaretleri ✒️ Arduino Atölyesi çalışmaları yapılmıştır.

Ara

Koordinatörü olduğumuz "Sen Yaşatırsan, Ben Yaşarım, Dünya Yaşar" isimli Erasmus projemizin 12-16 Aralık tarihlerinde Bodrum Bilim ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen LTT faaliyetinin 1. gününde: ⚡ İlçe Milli Egitim Müdürümüz Bülent ALDAL'ı makamında ziyaret ⚡Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz'ı makaminda ziyaret ⚡Atık Getirme Merkezi Ziyareti ⚡Pedesa Antik Kent ziyareti ⚡BuzKırma etkinlikleri ve açılış konseri ⚡Yenilenebilir Enerji Atölyesi ⚡Kağıt Katlama Atölyesi çalışmaları yapılmıştır.

Ekm

"Sen Yaşatırsan, Ben Yaşarım, Dünya Yaşar" Erasmus projemizin Letonya hareketliliği tamamlandı. Öğretmen ve öğrencilerimiz sertifikalarını aldılar. Kendilerini tebrik ederiz.

Ekm

"Sen Yaşatırsan, Ben Yaşarım, Dünya Yaşar" isimli Erasmus projemizin Letonya hareketliliğinde 4. gün Orman yürüyüşü ve organik ürünler toplama Baltik Denizi kıyısında ortak ürün çalışması Kemeri Doğal Parkı'nı ziyaret Dağ evinde piknik

Ekm

"Sen Yaşatırsan, Ben Yaşarım, Dünya Yaşar" isimli Erasmus projemizin Letonya hareketliliğinde 3. gün: Letonya eco sistemi hakkında sunum Proje ortağı öğrencilerin sunum hazırlıkları Öğrencilerin poster sunumu Drama sunumları Okul bahçesindeki ağaçların incelenmesi Riga şehir turu

Ekm

"Sen Yaşatırsan, Ben Yaşarım, Dünya Yaşar" isimli Erasmus projemizin Letonya hareketliliğinde 2. gün Getlini Eco Geri Dönüşüm Merkezi ziyareti Riga oyun parkı Riga Old Town Şehir Merkezi gezisi St.Peter's Kilisesi Blackheads evi Riga Catedrali 3 Kardesler Evleri Riga Kalesi Jacob'un Kışlası Toz kulesi ve Riga surlarının parçaları Özgürlük Anıtı Letonya Ulusal Opera Binası

Ekm

"Sen Yaşatırsan, Ben Yaşarım, Dünya Yaşar" isimli Erasmus projemizin Letonya hareketliligi başladı. İlk gün etkinlikleri: Proje Açılışı Ev sahibi öğrencilerin konser etkinligi Buz kırma etkinliği Okul gezisi Okul bahçesinde tırmanma oyunları Okul bahçesinde takım oyunları Çevre gezisi Tum öğrenci ve öğretmenlerimize başarılar diliyoruz.

Ekm

Koordinatörü olduğumuz "Sen Yaşatırsan, Ben Yaşarım, Dünya Yaşar" isimli Erasmus projemizin 17-21 Ekim tarihlerinde Letonya'da gerçekleştirilecek olan LTT faaliyeti için kurumumuz öğrenci ve öğretmenleri yola çıktılar. Kendilerine başarılar diliyoruz.

Atina hareketlilik projemizin son gün aktiviteleri:

* Geri dönüşüm atölyesinde plastik şişelerden çiçek yapımı

*Kapanış konseri

*Dans performansları

*Sertifika Töreni

*Kapanış

Atina hareketlilik projemizin dördüncü gün aktiviteleri:

*Atölye: Proje şarkısı

*Atölye: Zeytinyağı ve kakao yağından doğal sabun yapımı

*Atina Ziraat Üniversitesi Üzüm Bağları Ziyareti

*Spata Müzesi ziyareti

Etkinliğin üçüncü günü projemizin Atina hareketliliği:

*Ev sahibi okul sınıf ziyaretleri

*Atölye: Atık malzemelerden yapılan maskeler

*Marathon Gölü ziyareti (Atina şehir su sağlayıcısı)

*Marathon Gölü Su Müzesi ziyareti

*Schinia Plajı gezisi

Atina hareketlilik projemizin ikinci gün aktiviteleri:

*Atölye: Yerel yemek pişirme (Yunan pastası)

*Yunan İklim Politikası Sunumu (Dr. Dimitris Paronis'in Sunumu)

*Tüm ortakların iklim politikası sunumları

*Web 2.0 Çalıştayı: İklim değişikliği politikası için çözüm önerileri

*Akropolis Müzesi şehri ziyareti

*Partenon Ziyareti

*Plaka şehir merkezine ziyaret

Atina'dayız. LTT faaliyetleri başladı.

İlk gün etkinlikleri:

*Proje Açılışı ve Konser

*Yunan Çevre Eğitimi sunumu

*Çevre Eğitimi Sorumlusu Atina B İlköğretim Direktörü Dr. D. Gkotzos'un Sunumu

*Yunanistan ve ortakların ülkelerindeki çevre sorunlarının sunumu

*Çevre Danışmanı P. Zafeiriou'nun Sunumu

*Yerel ve doğal çevrenin tanıtımı ve ürünlerin tanıtımı

*Her ortak okul öğrencisi kendi doğal ürünlerini sergiliyor

*Atölye: Hayalimdeki Gezegen

(Geri Dönüşüm, Temiz Enerji, Ormanlar, Temiz Su, Sürdürülebilir Şehirler ve Yaban Hayatı/Biyoçeşitlilik)

*Entegre Müfredatlar Arası öğrenme çevre eğitimi senaryosu P. Spakouri ve G. Lascaris'ten pratik "Asma bahçeler" senaryosu

*Atölye: Bahçe oluşturmak için geri dönüştürülmüş malzemeler